A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дубовицький ліцей
Кролевецької міської ради

Відповіді на запитання

Дата: від до Скинути

Як подолати страх собак?

Частим зверненням до психолога у садочку та школі є саме СТРАХИ. Сьогодні мова йтиме про боязнь собак, яка ще називається кінофобія.

13:50 24.02.2022

Як розповісти дитині про смерть рідної людини?

В даній статті знайдете рекомендації психолога щодо того, як родповісти дитині про смерть. 1. Обов’язково треба сказати дитині правду, як би це не було боляче. Часто батьки не говорять дітям про смерть близького через страх «зустрітися» з реакцією дитини, з її почуттями. Правда дитині потрібна для того,щоб зрозуміти ситуацію, різкі зміни в житті. З невідомості народжується страх. Малюк сприймає це по своєму. Він може подумати, що причина в ньому, що він не такий як треба, поганий і тому близька людина його покинула. Це може призвести до життєвого девізу «Я не вартий нічого в цьому житті». Або може бути інший варіант – дитина може подумати, що людина, яка померла погана, оскільки покинула. Це може призвести до думки про те, що неможна нікому довіряти в цьому світі, оскільки навіть рідна людина зрадила.

20:10 16.02.2022

Чому моя дитина поводиться зі мною найгірше?

Один з найбільш частих запитів батьків у консультуванні звучить так: чому моя дитина поводиться зі мною найгірше? Вона прекрасно поводиться в садочку. До неї немає жодних зауважень у педагогів на заняттях. Няня каже: «У нас з ним немає ніяких проблем». І тільки з мамою – в основному це адресовано мамі – дитина поводиться просто жахливо. Часто батьки, особливо якщо це первісток, не розуміють, в чому ж тут справа.

14:38 04.02.2022

Як навчити дитину адекватно реагувати на зауваження

Мабуть, батьки неодноразово стикалися з ситуаціями, коли їхня дитина приходила зі школи або з занять гуртка засмученою, ображеною. Виявлялося, що її просто розкритикували, тому вона не хоче ходити до школи або на гурток. Як же діяти в такій ситуації? Як реагувати?  

19:45 17.01.2022

Що таке академічна доброчесність?

Академічна доброчесність Поняття «академічна доброчесність» не нове, а  глибоко вкорінене в українську педагогіку. Ще відомий український педагог В. Сухомлинський вчив про важливість виховання чесності, правдивості. Філософ Г. Сковорода використовував термін «добронравіє».

14:41 20.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень