A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дубовицький ліцей
Кролевецької міської ради

Бій під Крутами

Дата: 29.01.2023 19:45
Кількість переглядів: 21

29 січня в Україні відзначається річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

Бій під Крутами відбувся 29 — 30 січня 1918 року біля залізничної станції Крути, що на Чернігівщині, за 130 кілометрів від Києва. Він тривав 5 годин між 4-тисячним підрозділом російської Червоної гвардії та загоном із київських курсантів і козаків «Вільного козацтва», що загалом нараховували кілька сотень.

У полон захопили 27 гімназистів і студентів, яких безжально розстріляли. Загиблих поховали в Києві на Аскольдовій могилі. Юнаки пожертвували своїм життям заради України, стали легендою для наступних поколінь борців за незалежність.

Героїв, порівнюючи із сучасними подіями, називають першими кіборгами. Наступ ворога було зупинено на чотири дні, що дало змогу українській делегації укласти Берестейський мирний договір, який врятував молоду українську державність.

В нашому ліцеї була проведена година пам'яті "Понад Крутами - вічність у сурми сурмить", переглянуто відео "Крути. Пишемо історію" та презентацію "Пам'ятай про Крути...". Вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Возможно, это изображение 6 человек, люди стоят и в помещении

Возможно, это изображение 9 человек, люди сидят и в помещенииВозможно, это изображение 4 человека, люди сидят, люди стоят, книга и в помещении


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень