A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дубовицький ліцей
Кролевецької міської ради

День смайлика

Дата: 19.09.2023 18:11
Кількість переглядів: 15

ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ СМАЙЛИКА або короткий екскурс в історію його появи😀

Кожен рік 19 вересня відзначається незвичайне свято – День народження дружелюбного електронного символу – «Смайлика»🧐

🌿19 вересня 1982 року професор Університету Карнегі-Меллона Скотт Фалман (Scott E. Fahlman) вперше запропонував використовувати три символи, що йдуть підряд – двокрапку, дефіс і дужку 🙂 – для позначення «усміхненого обличчя» 🙂в тексті, який набирається на комп’ютері. Це було серйозним поповненням електронного лексикону. Історія зберегла той самий лист, який Фалман відправив на місцеву електронну дошку оголошень, яка була прототипом сьогоднішніх форумів і в той час була основним засобом спілкування між співробітниками університету.

Ось так виглядав його меседж:

📩9-Sep-82 11:44 Scott E Fahlman :)From: Scott E Fahlman I propose that the following character sequence for joke markers: :)Read it sideways.📩

Так з'явився новий символ в електронному лексиконі – емотикон або смайлик🙂🙂🙂

А от в офлайн-житті смайлик розпочав своє існування набагато раніше – приблизно 4 000 років назад‼️Команда археологів з Туреччини та Італії під час розкопок у місті Каркамиш (Турція) знайшли глиняний глечик з нанесеним усміхненим обличчям. Вчені датують той глечик 1700-ми роками до н. е.

Сучасного вигляду смайлик набув у 1963 році, коли компанія взаємного страхування життя State Mutual Life Assurance Company of America попросила рекламного художника Гарві Бола придумати яскравий символ, який би добре запам'ятовувався і став би візитівкою компанії. Компанія сподівалася, що цей крок підвищить трудову дисципліну в компанії.

Робота зайняла в Харві 10 хвилин, компанія погодила ідею художника. Але винахід Бола не був ним запатентований, і за свою роботу він отримав лише 45 доларів.

🌿За понад 30 років свого існування «смайлик» став незмінним атрибутом електронного спілкування, і багато хто вже не можуть уявити, як можна було б без нього обходитися. І, звичайно ж, за цей час з’явилося безліч «смайликів», які несуть різне смислове і емоційне забарвлення. «Смайлик» замінює те, чого бракує в спілкуванні за допомогою чату або електронної пошти – інтонацію голосу і міміку. «Смайли» допомагають краще зрозуміти співрозмовника, вловити його настрій, врешті-решт, вони просто кумедні і викликають позитивні емоції.

Частіше надсилайте одне одному «смайлики» та отримайте від них лише позитивні емоції!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень