A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дубовицький ліцей
Кролевецької міської ради

День Вчителя

Дата: 14.11.2019 17:19
Кількість переглядів: 250

День учителя

«Подорож у світ дитинства»

  1. Без вас, наші любі вчителі,

        Нам, мабуть, нічого б не вдалося.

        Ми б не росли, були весь час малі,

       Як та трава низенько при землі

       Без доброго стебла і без колосся.

 

  1. Перша вчителька – душ хранителька,

          Оберіг дитинства малого.

          Скільки ніжності, доброти, вічності,

          В її серці за нас тривога.

 

  1. Учителі! Терпіння в вас багато,

        Щоб нам у голови укласти весь багаж.

        Ви заміняєте нам часто маму й тата

        І віддаєте до краплин любов до нас.

 

  1. Предметів є багато в школі різних,

         Усі вони важливі, певно так.

         Не можна в світі жити без мов і фізик

        Та й без історії прожити нам ніяк.

 

  1. А ще як треба числа рахувати

        І вміти шлях в похід знайти скоріш.

       А скільки книг цікавих треба прочитати

       І спілкуватись з іншими народами нам слід.

 

  1. Тож без учителя не можем ми пізнати

        І світ відкрити повний таємниць.

        Веде він нас, мов корабель крилатий,

        До здійснення крилатих наших мрій.

 

  1. Колись і вчителі були маленькі,

        І грались так же як і ми.

        І намагались досягнути мрій швиденько,

        І подолати швидше біг років.

 

  1. А ми ось зараз таємницю їх розкриєм

         І повернемось у дитинства світ,

         Де ви були маленькі і щасливі,

         І так хотіли вирости скоріш.

Ведучий 1.  Коли вчителі були маленькими, вони були такими розбишаками як і ми. Ось наприклад, маленька Лідія Олексіївна залазила на високі дерева біля свого будинку і, щоб ніхто не бачив, читала цікаві книжки і щось писала у маленькі блокноти. А вечорами збирала на вулиці всіх дітей і вчила, як потрібно себе поводити вдома і в школі. З тих пір вона з нами читає книги, вчить нас грамотно писати. А щоб усі її слухали і правильно себе поводили стала директором школи. Тож вітаємо її зі святом і надаємо їй слово.

Для директора школи Лідії Олексіївні учні ___ класу підготували в подарунок квіти і ось цей художній номер.

Ведучий 2. Коли вчителі були маленькими, вони були такими ж неслухняними, як і ми. Ось, наприклад, маленькі Людмила Іванівна і Тетяна Миколаївна тайком під ковдрою читали цікаві книжки. Але одного разу їм потрапила дуже цікава книжка і з тих пір вини читають книги разом із нами на уроках. А як називалася та перша книжка? (Вручають вчителям квіти).

Для вчителів української мови та літератури учні  _____ класу підготували _____________

Ведучий 1. Коли вчителі були маленькими, вони в дитинстві зуміли проявити свої таланти. Наприклад, Галини Михайлівна вивчила англійську мову швидше, ніж українську. Першим англійським словам її навчили хлопці на вулиці, і тільки набагато пізніше вона дізналася, що то були зовсім не англійські слова. Як же звали тих хлопців? (Вручають квіти)

Для вас виступають учні ___ класу

Ведучий 2. Коли вчителі були маленькими, вони були дуже допитливими. Ось, наприклад, Віктор Григорович, озброївшись совочком, ходив по пісочниці і робив свої перші археологічні розкопки. А коли розпочинався дощ, він сідав під «грибком» і розповідав друзям цікаві історії. І це йому так сподобалося, що він виріс і став цікавим істориком. Про кого буда перша історія? (Вручають квіти).

А зараз для вас виступають учні ____ класу.

Ведучий 1. Коли вчителі були маленькими, вони любили подорожувати. Ось, приміром, маленька Олена Анатоліївна, одного разу сіла в автобус і поїхала до Америки. Звичайно, на наступній зупинці її повернули назад додому. І тепер вона подорожує разом із нами по всіх країнах. А куди прямував той автобус насправді?  (Вручають квіти)

Для вас виступають учні ____ класу.

Ведучий 2. Коли вчителі були маленькими, вони часто дивували дорослих. Приміром, маленька Алла Іванівна бігала із сачком за красивими метеликами, ловила їх, роздивлялася, а потім відпускала на волю. Їй це так подобалося, що вона вирішила стати біологом. І тепер вона заставляє ловити нас різних жучків та метеликів і вивчати їх. Якого ж кольору був перший метелик? (Вручають квіти)

І для вас учні ____ класу підготували номер

Ведучий 1. Коли вчителі були маленькими, вони були дуже добрими. Наприклад, Ігор Анатолійович, Микола Іванович та Олена Петрівна ніколи з рогатки не цілилися у птахів і тварин, а лише по банках. І їм так подобалося, стріляючи, спостерігати за польотом скобок, що тепер вони заставляють нас визначати час і дальність польоту на уроках математики та фізики. А куди ви заховали свою рогатку? (Вручають квіти)

Для вас _____________________________________________________

Ведучий 2. Коли вчителі були маленькими, вони були справжніми артистами. Ось, наприклад, Тамара Анатоліївна дуже гарно підспівувала півневі. Це їй так подобалось, що як виросла, вона навчилася не лише добре співати, а ще й грати. Тепер у неї на уроках співають навіть ті, кому ведмідь на вухо наступив. Яку першу мелодію ви заграли? (Вручають квіти)

Цей номер для вас.

Ведучий 1. Коли вчителі були маленькими, вони садили ляльок за парти і вчили їх читати та писати. Це їм так сподобалося, що тепер вчителі початкових класів – Наталія Григорівна, Олена Анатоліївна, Світлана Миколаївна та Валентина Миколаївна стали чудовими класоводами, навчаючи дітей грамоті. Як звали ваших перших ляльок? (Вручають квіти)

Для вас виступають учні ___ класу.

Ведучий 2. Коли вчителі були маленькими, мабуть вони були розбійниками. Наприклад, вчителі фізичної культури – Микола Олегович та Андрій Юрійович, як свиснуть, то всі, від малого до великого в їх лігво збігаються, яке залою спортивною називається, і ну під їх дудку там танцювати. І скачуть, і стрибають, і м’ячики через невід кидають. А куди ви в дитинстві влучали м’ячиком? (Вручають квіти)

Цей номер для вас.

Ведучий 1. Коли вчителі були маленькими вони любили спостерігати за поведінкою домашніх тварин і птахів і робити відповідні висновки. Наприклад, чи тікати від півня на високий паркан чи порозмовляти з індиком, що неподалік будівлі, взявши в руки гарний дубець. Вони вже тоді були маленькими психологами. Такою була Олена Петрівна – наш шкільний психолог. Тепер вона допомагає нам розібратися у складних ситуаціях шкільного життя. А де ваша психологічна різочка?

Для вас цей номер.

Ведучий 2. Коли вчителі були маленькими, вони любили малювати вдома і в школі на шпалерах, столах. Особливо їм подобалося домальовувати вуси чи бороди у підручниках історії чи літератури відомим письменникам чи діячам наук. Мабуть, не виключенням була і Тамара Анатоліївна, яка зараз у нас у школі викладає мистецтво. Вона вчить нас бачити прекрасне, малювати натюрморти і пейзажі. Тамара Анатоліївна вчитель суперовий! А який ви полюбляєте стиль у мистецтві – античний чи модерновий? Вам ваша учениця дарує картину. Скажіть, будь ласка, у якому вона стилі?

Ведучий 1. Коли вчителі були маленькими, то дуже полюбляли збирати із цукерок обгортки, різні марки, навіть пробки від бутилочок. А ось одна з них збирала і ставляла у шухляду всі книжечки, які їй попадались під руку. Тепер вона завідує шкільною бібліотекою – це наша шановна Валентина Василівна. Як називалася улюблена книга вашого дитинства? (Вручають квіти)

Вітаємо зі святом і даруємо цей виступ.

Ведучий 2. Усі колись були маленькими, навіть обслуговуючий персонал нашої школи. Вони в дитинстві мріяли про красиву і світлу школу, з чистими вікнами і барвистими квітниками. Мріяли про те, що в тій школі буде обовязково їдальня, з якої буде пахнути смачним борщем і ніжною запіканкою. Свою мрію вони здійснили своїми руками. Отже, вітаємо вас зі святом освітян і бажаємо всього найкращого. І в подарунок вам ці квіти і виступ

Ведучий 1.  Коли вчителі наших вчителів були маленькими, вони хотіли швидше вирости, стати вчителями і навчити нових учителів. Їм це вдалося, і тепер тут сидять учителі тих учителів, що колись були маленькими. Ось така заплутана історія. (Вручають квіти)

Ведучий 2. Ось урок наш підходить до кінця,

Сплива в минуле історія оця.

І, можливо, через 10, 20 років

Зберемося і ми, ті, що тепер малі,

І станемо такими, як ви,

Бо нам буде подобатися те, якими ви є і були.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень