A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дубовицький ліцей
Кролевецької міської ради

Міфи про підлітковий вік

Дата: 18.01.2022 12:19
Кількість переглядів: 101

Міфи про підлітковий вік

Підлітковий вік (приблизно з 12 і до 24 років) – період значних змін у житті дитини і, безумовно, час непростих викликів для батьків. ???? Міфи, упередження та вигадки, пов'язані із підлітковим віком, ускладнюють життя учасникам цього насправді дивовижного періоду.

Чи знайомі вони вам? ????

? ????Найпоширеніший міф - “розбурхані” гормони “зривають дах” підліткам, змушують “злітати з котушок”.

? Правда: продукування гормонів збільшується у цьому віці, АЛЕ не гормони визначають поведінку молодих людей. Сучасні дослідження стверджують: підліткове сприйняття є насамперед результатом змін у процесі розвитку мозку.

? ????Перехідний вік - час незрілості, його треба стерпіти та перетерпіти, а підліткам - просто пережити його, “вирости”.

? Правда: підліткам потрібно не ПЕРЕжити перехідний вік, а ПРОжити його з користю, бо це ДУЖЕ ВАЖЛИВИЙ етап. Дорослим необхідно усвідомити, що “робота”, яку підліток виконує - тестування меж, пошук незвіданого та захоплюючого тощо - закладає основу для формування характеру, що допоможе жити повноцінним, цікавим і цілеспрямованим життям.

? ????Підлітковий вік - час унезалежнення від дорослих.

? Правда: здоровий підхід до зрілості полягає у взаємозв'язку поколінь, а не повній ізоляції за принципом “зроби сам”. Підлітки справді відчувають природне прагнення до незалежності, проте відносини з дорослими мають для них суттєве значення.

Загалом людський розвиток відбувається за схемою:

потреба у турботі дорослих ? потреба в інтенсивному спілкуванні з однолітками ? турбота про інших людей ? отримання допомоги від них у зрілому віці.

Це і є взаємозв'язок ?

Поширюючи ???? свої негативні упередження про “лінь”, “неврівноваженість” чи “неуважність” підлітка, подумайте, як інтерпретуватиме це сам підліток? ????

Пам'ятаєте: думка інших впливає на судження про себе і на поведінку? Відомо, що діти, яким кажуть про їхні обмежені можливості, показують гірші результати, аніж ті, які такого про себе не чують????

Перехідний період - це не період “шаленості чи “незрілості”, чи “нерозсудливості”. Це період напруженого емоційного життя, пошуків свого місця в суспільстві і творчої роботи над особистістю. ????

Розуміння цих процесів робить життя гармонійнішим як для підлітків, так і для дорослих ????


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень