A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дубовицький ліцей
Кролевецької міської ради

8 травня - День Матері

Дата: 08.05.2022 10:33
Кількість переглядів: 145

День матері в Україні - YouTubeКожну другу неділю травня українці відзначають День матері. Цього року він припадає на 8 число. День матері – це чудова можливість для кожної дитини подякувати своїй матусі і показати всю свою любов. 

Історія Дня матері в Україні

Офіційно в Україні святкують День матері з 1999 року, з того часу, як Президент Кучма підписав відповідний указ.

Але, насправді, українці цей День святкували і раніше. Наприклад, українська діаспора у Канаді ще на початку 20-го століття (1928 році) почала вітати матерів. А на наступний рік така ініціатива докотилась і до західної України. У Львові у другу неділю травня організовували спеціальні зустрічі матерів і концерти для них. Тут цим займалася редакторка тижневика “Жіноча Доля” Олена Кисілевська. Пізніше, за сприяння “Союзу українок” з Канади це свято поширилося по всій території Західної України. Потім при радянській владі, свято категорично заборонили. Це тривало до 1999 року.

До речі, варто також зазначити, що свято ще за часів Київської Русі та козаків теж відзначалося, але як релігійне – місяць Пречистої Діви Марії.

Воно і не дивно, адже мама дає життя, продовжує наш рід. Звісно, матерів треба шанувати і любити, а також дякувати їм за недоспані ночі і нерви, які вони витрачають на своїх дітей. Традиції у День матері дуже прості і зрозумілі кожному. Діти в це свято намагаються порадувати своїм матерям подарунки і показати, наскільки люблять і цінують їх.

Звичайно, подарунки до Дня матері залежать від фінансових можливостей і фантазії дітей. Ті, хто добре знають свою маму, виберуть подарунок без труднощів. А щоб подарувати потрібний подарунок, варто протягом певного часу уважно прислухатися до того, що потрібно матері і записувати це у вигляді невеликих нотаток для себе.

Проте варто пам’ятати, що важливий не матеріальний подарунок, а увага та любов, яку проявляє дитина до своєї мами. Кожну жінку розчулить, якщо її дитина присвятить їй вірш або просто приготує невеликий сюрприз у вигляді сніданку або вечері, приготованої власноруч.

 Здобувачі освіти Дубовицького ліцею переглянули відео "Мама - головна людина в житті кожного" (онлайн). Сестри Топчій Антоніна (7 клас) та Топчій Ясміна (2 клас) разом з вчителем музики Подорогою Тамарою Анатоліївною підготували і заспівали пісню "Матінко-матусю"

Пісня "Матінко-матусю"

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень