A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дубовицький ліцей
Кролевецької міської ради

Техніка "Хмара"

Дата: 29.04.2022 07:56
Кількість переглядів: 76

ехніка «Хмара»: прогнати настирливу думку

Ця психологічна техніка допомагає екологічно видалити з вашого мозку думку, яка турбує чи дратує. Просто так вона не піде, а ось за допомогою уяви можна розрядити тривожний фон у свідомості, і нав'язливі думки перестануть отруювати вам життя.

Проводиться техніка так:

• Закрийте очі та уявіть себе на природі. Там, де вам комфортно: у гамаку на дачі або у шезлонгу біля басейну, або на морському пляжі. Де хочеться.

• Уявіть собі це місце у всіх фарбах: тепло сонячних променів на щоці, запахи квітів або морського бризу, м'якість і пружність місця, на якому ви сидите або лежите.

• Тепер уявіть думку, яка вас дістає. Посадіть її на хмару. І спостерігайте, як вона спливає від вас чистим небом. Не намагайтеся прискорювати події, просто стежте, як хмара повільно пливе і забирає думку геть.

• Якщо не вийшло з першого разу, спробуйте ще раз. Посадіть думку на хмару і проводьте її поглядом. Нехай поступово випливає з вашого поля зору.

Подібні техніки не завжди даються одразу. Тренуйте уяву, і вам все легше звільняти свідомість від чорних, настирливих думок. А на їхнє місце прийде почуття спокійної впевненості у своїх силах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень